Tortul cu piersici si nectarine- savoare pe final de vara

Un desert delicios, racoritor si extrem de simplu de facut, care va umple de dulceata pauzele inca toride de august.

Incepe cu o vizita la piata, pentru cele mai proaspete fructe: 2 nectarine si 2 piersici medii.

Pentru restul ingredientelor, poti sa te opresti la supermarket. Vei avea parte de o atmosfera mai racoroasa pentru ca in final, vei avea nevoie de:

4 Oua

2 cani  de Zahar

2 cani de Faina

1/4 cana de Ulei

1/2 cana de iaurt

2 Zahar Vanilat

1 esenta de Rom

1 Praf de copt

Pentru ca nu vrei sa stai prea mult in bucatarie pe caldura asta, poti sa incepi cu o usoara caramelizare a fructelor: nectarinele si piersicile taiate bucati, impreuna cu o cana de zahar, se pun pe foc. Se lasa pana se topeste zaharul si se inmoaie fructele.

Intre timp, pregatesti blatul. Pentru a evita sa faci cocoloase in compozitie, adauga ingredientele in ordine: mai intai bate ouale cu zaharul, adauga apoi faina in ploaie cu praful de copt si amesteca. Ulterior poti adauga restul ingredientelor.

Pentru a te asigura ca prajitura nu se lipeste de tava, adauga hartie de copt si cateva felii de unt. Rastoarna compozitia in tava si adauga uniform fructele si siropul. Prajitura se da la cuptor si se lasa aproximativ 15 min. la foc mediu.

Cand este gata, se rastoarna in farfurie. In cinstea stomacului, asteptati sa se raceasca.

Bon apetit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s