10 motive pentru care sa mergi in Sulina

Anul acesta am ajuns pentru prima oara in Sulina. Dupa un drum de doua ore cu nava rapida de la Navrom prin Delta Dunarii (daca decizi sa megi, nu uita sa-ti faci rezervare prin telefon), si cazare prin Sultina , prima senzatie pe care am avut-o a fost ca m-am intors cu un secol in urma. Un spatiu fara masini, fara aglomeratie, in care grijile nu au pasaport, in care confortul face loc senzatiei de libertate, in care simplitatea si modestia predomina.

Am selectat cateva poze din toptanul de amintiri de acolo, 10 motive pentru care sa ajungi in Sulina si pe aceasta cale ridic aceasta locatie la rangul de Happy Placebo :). Daca esti deja un cunoscator al Deltei Dunarii, esti persoana potrivita pentru a completa lista de mai jos, iar daca n-ai mai fost acolo, sper sa-ti foloseasca ca inspiratie.

1.Garizii noaptea – garizii sunt licuricii Marii Negre, un fel de echipa a Deltei, care joaca in deplasare doar noaptea. In aceasta perioada, garizii se activeaza cand te misti prin apa si devin fosforescenti in umbra, astfel incat ai toate sansele sa te bucuri de o priveliste senzationa daca te hotarasti sa faci o baie noaptea. Sunt inofensivi si unii spun ca sunt comestibili. Nu as incerca, risti sa te transformi in Darth Vader.

Garizi Sulina

2. Ploaia de stele. Si daca spectacolul din apa nu este de ajuns, natura iti ofera o reprezentatie si in sala mare, pe cer. Ploaia de stele are loc o data pe an, in luna august. Apogeul este atins in zilele de 13-14, cand va luati biletele nu uitati sa cereti locuri in fata si vreme buna pentru Sulina. 

3.Caii salbatici din padurea Letea

4. Plachia lui tanti Viorica, o explozie de arome provocata de sosul de rosii proaspete, culese din gradina, preparat indelung la foc mic, pe lemne si pestele perpelit in tigaie.

5. Canalul barbosu, tapetat de o parte si de alta cu stuf si papura si ticsit cu nuferi galbeni si albi, unii inca adormiti si morocanosi, altii deschisi si bucurosi de soare. 

6. Ciorba de sturion de la restaturantul Marea Neagra- o combinatie intre o ciorba radauteana (aka ciorba de pui a la grec) rupta din rai cu sturion rupt dintre valurile ascunse ale Dunarii.

7. Offroad. Sper ca esti amator de senzatii tari, pentru ca in Delta Dunarii vei avea parte de acestea la doar 60 de km la ora: totul in jeepuri improvizate, ansamblate ca surprizele de la oua Kinder, cu motor de Aro si decorate cu placuta de inmatriculare luata din bazar. 

8. Fauna din Delta si gazdele locului

9. Plaja libera si apa dulce. Plaja din Sulina nu este aglomerata, nu vei auzi muzica la maxim, ci doar zgomotul valurilor si poate doar zumzetul discutiilor de la cherhanale. Extrem de relaxant si placut.

10. Comorile locului, pe care le gasesti rapid daca te lasi purtat de curiozitate. Iti dezvalui doar cateva dintre ele si te las pe tine sa le descoperi pe celelalte: bratul Dunarii care se varsa in mare, scena luminata de langa pod, dansul barmanului de la terasa Tiptop,apusul, cel mai fin nisip.


Tu pe unde te-ai mai plimbat? Astept recomandarea ta pentru urmatoare locatie de vizitat care sa devina post pe  Happy Placebo.

Anunțuri

2 responses to “10 motive pentru care sa mergi in Sulina

  1. As adauga…izvorul fericirii desi e trade mark Cheile Rasnoavei :). Eu votez clar pentru o saptamana din vara 2012 la Sulina, mai ales avand in vedere casutele & campingul nou amenajate la o aruncatura de bat de plaja :). Dar, pana atunci, cred ca ne mai putem gasi un Happy Placebo pentru un weekend (toamna asta) la gura portitei…ce zici Master Placebo? 🙂

  2. Suna exceptional Gura Portitei. Va fi un mix exceptional intre Delta si stat la cort, doua experiente Happy Placebo foarte apreciate 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s